Malteaser.se

Från Malta

Chinese Garden of Serenity & Playmobil FunPark

Natten till söndag vräkte regnet ned och det fortsatte att regna en stor del av söndagen. Vi begav oss till Playmobil FunPark i Hal Far. E tyckte det var toppen. Det är ett ganska enkelt, litet och fint ställe. Lågt inträde och beläget som i ett industriområde. Utifrån ser det ut som att du går in i en riddarborg. Inuti är det som ett stort lekrum med massa låga bord och bänkar där man kan sitta och leka med mängder av Playmobilfigurer, hus, bilar och flygplan. Det finns en servering med enklare rätter och en butik med leksaker. Finast var utomhuslekplatsen som dock var lite för blöt denna dag. Vi kommer definitivt åka tillbaka. Inträde 2,40 € per barn och 1,20 € per vuxen.

Nästa stopp blev Chinese Garden of Serenity i Santa Lucija. En underbar kinesisk trädgård som vi gärna stannat längre i en dag med mindre regn. Verkar som att man kan hyra platsen för fester då det fanns tre sirliga hus med massa bord och stolar innanför nu stängda dörrar. Även denna plats gjorde E lyrisk. Man önskar hon kunde få bo i grönska med fria springytor.
Sista stoppet innan hemfärd blev Addolorata Cemetery i Paola. Vi har åkt förbi den så många gånger när vi passerat Marsa på väg till annan ort. Den är så gammal, vacker och sirlig och ger en känsla av Pere Lachaise i Paris. Den ligger som på ett litet berg med trappor upp till de många etagen och på toppen vilar en kyrka. Nu var regnet obevekligt blött och vi konstaterade att vi får återkomma en soligare dag för massiv fotosejour.

När vi dagen innan satt i början av trappan ner till stranden och solen värmde och vinden isade och utsikten var som det vackraste vackra från en film sa mannen att samtidigt som man är glad just nu så blir man lite ledsen för att man inte alltid har det så här. Malta är så litet men så svårt att ta sig runt utan bil. Om vi haft bil och kunnat göra dessa utflykter varje helg hade allt känts annorlunda.

Så går en helg ifrån vår tid och kommer aldrig åter. Fast det gör den ju. Vi är bäst på att leva i minnen och framtidsdrömmar. Fast vi är ganska bra på att leva i nuet också.