Malteaser.se

Från Malta

Cirkus

Idag var det dags för livets första Cirkus. Cirkus Città di Roma är på besök i Gzira (Manoel Island) med sin julinspirerade och djurfria cirkus. E och jag träffade en liten italienska på vår väg dit. Hon var nyfiken på E och stannade för att prata men E gömde sig blygt bakom mig. Flickan hette Pascolina Pizza och kom från Napoli. Jag trodde jag hörde fel men hennes morfar upprepade det en gång till och så var det. Cute.

Vi hade räknat med att det skulle vara kallt i tältet och klätt oss i fyra lager men kylan var inte så farlig. Halvsex började det och vi fick betala i en vagn med lysande bokstäver: TICKETS. Sen fick vi gå in i det stora tältet som ledde till det mindre tältet och i förtältet fanns en kiosk med popcorn och dricka. Vi hade räknat med att E kanske inte skulle orka med en hel föreställning men vi gick efter en kvart. Ljudvolymen var galen. F och jag pallade inte själva och E grävde ner sig i pappas jacka och sa att Cirkus var läskigt. Vi hann se en undermålig inledning av halvnakna flicktomtar som gjorde ett vagt försök att ”dansa” till Mariah Carey. Sen följde ett clownnummer som inte var särskilt kul men involverade barn i publiken vilket uppskattades tror jag. Sedan kom ett nummer med en jonglör som var helt ok. Och när vi gick ut kom trollkarlen in. Vi satte oss på en bänk på strandpromenaden och tittade på det upplysta cirkustältet på håll och tyckte att cirkusen gjorde sig bäst därifrån. Men även därifrån hörde vi musiken mycket väl. Nästa gång får vi ta med öronskydd. Men det verkade bara vara vi av alla i publiken som reagerade. Så ja, vi är kanske konstiga.
Vi ville inte kvällen skulle ge dåligt minne för E så vi sprang oss glada på The Strand och köpte en pizzaslice till E som plåster på såren. Det var iskallt så vi gick sedan in på Plaza och värmde oss och åt i källaren på Just Burger. Ett ställe vi alltid vetat finns men aldrig ätit på. Över förväntan gott, trevlig lokal i det inre rummet och bra priser. Skön miljö för E och rolig men tyst fotbollsteve. Sen hann vi in en sväng på Tiger också. Så var alla nöjda och glada :).