Malteaser.se

Från Malta

Feast of St Gregory

Helgen som gick var det dags för Feast of St Gregory i Sliema. Festivalerna avlöser varandra. Inte endast varje stad har en fest utan varje kyrka i varje stad. Det ska vara överdådigt, storslaget och högljutt. Framförallt högljutt. Brassband och smällare kvällar och nätter igenom hela sommaren. Det håller på länge och hörs väldigt väl där vi bor. Känns som vår innergård suger upp ljud från hela ön. E har nu börjat bli rädd för smällarna vilket hon tidigare inte varit. Hon vaknar av dom och dom gör henne orolig. Längtar till hösten då det avtar. Denna helg slapp vi iaf smörsångarna.

F var i Frankfurt fredag till måndag så E och jag hade lugn myshelg hemmavid. Hon har haft en lång period nu då hon vägrat dagis och vägrat gå ut av rädsla för att vi ska gå till dagis. Vi pratar ändlös panik. Till sist tog vi beslutet att hoppa av dagis. Vi har egentligen aldrig känt oss bekväma med det dagis vi har men det var det enda som hade plats när vi flyttade ner och vi ville E skulle få leka med andra barn. Har kontaktat andra dagis men det finns inga lediga platser nu i det område där vi bor (max en halvtimmes promenad bort då vi inte har bil). Dagmammor finns inte och fulltidsnanny så att jag kan jobba mer genererar ingen inkomst.

Sen vi skippade dagis har det blivit bättre med gå-ut-vägrandet. Vi låter E vila i det nu så får vi hitta en annan lösning längre fram. Vi tog några turer i Independence Garden där lekplats finns. E gillar att köpa kattmat och mata katterna där. Att äta glass vid havet. Att meka med leksaksbilarna. Att se fontänen igång. Längs strandpromenaden stod stånd med Bratwurst, drinkar och leksaker. Nere i parken spelade ett band. Parallellgatan till vår, vid St Gregory’s Church, pryddes av ballongportaler. Annars är E ganska nöjd med att bara gå till mataffären och köpa yoggi och dansa till mataffärmusiken :).