Malteaser.se

Från Malta

Första lägenheten

Då har vi fått vår första egna lya med liten innergård på perfekt läge i Sliema. Nära till båda strandsidor av udden, nära mataffärer, köpcentrum och lekplatser. Dessvärre endast ledig fram till mitten av december. Det ger oss i alla fall andrum i vår fortsatta jakt. Optimalt vore att få mer än ett sovrum och kanske lite färre mygg. Men det är svårt att hitta något i markplan med uteplats till rimligt pris och avstånd till F’s jobb. Hade varit lättare om vi önskade en takvåning med stor terrass på sjunde våningen.

Priserna på andrahandsbostäder har ökat drastiskt de senaste åren pga den stora efterfrågan. Utöver normal hyra betalas en hyra i deposition till hyresvärden samt en halv hyra i arvode till mäklaren. Pris för vatten och el tillkommer. Vi hade turen att hitta denna tillfälliga lya privat så vi slapp mäklararvode denna gång. Slapp även deposition då kontraktet var så kortvarigt.

Är plågsamt mycket mygg under kväll/natt och väldigt hög luftfuktighet. Liten är alldeles sönderbiten på morgnarna trots att vi har AC på på natten och använder det enda barnvänliga myggmedlet vi hittat. Ettriga är dom också. Som en krigarvariant av dom svenska.Tips någon?

 

Sliema huserar runt 17 000 personer. Går man tio minuter åt ena hållet hamnar man i St Julian där det bor 10 000 personer. Går man tio minuter åt andra hållet hamnar man i Gzira som har 8 000 invånare. Och så fortgår det med fler städer som alla är sammanväxta och egentligen mer känns som olika stadsdelar i en större stad.