Malteaser.se

Från Malta

Funland – Out of Order

Ikväll blev det ett besök på Funland i St Julian’s (Ball Street, Paceville). Öppet till 22 på kvällarna och gratis inträde. Lite dolt, man får gå in genom entrén till Tropicana Hotel för att komma till Funlands entré. Mycket var Out of Order. E hittade en boxa-ner-ankor-maskin som hon tyckte var kul. Där fanns mycket spel för de lite större och några karuseller för de lite mindre. Gratis inträde är lätt att erbjuda när varje sak man ska göra därinne kostar. Den lilla avdelningen för småttingar med bollhav fick man inte gå in i utan blöja om man inte fyllt tre. Annars kostade det 3 euro för en timme därinne. Ville man hoppa på ”trampolinen” kostade det 2,5 euro för 10 minuter.

På vägen dit gick vi in i affären Why Not? Superfin affär som luktar rökelse och säljer ballongbyxor i brokiga färger. Här fanns alla varma vantar och halsdukar jag hade velat ha i januari. Hittade en underbar poncho för tio euro och F köpte sommarsandaler för sju. Det var rea då affären ska stängas permanent i slutet av denna vecka. Snyft. En välgörenhetsaffär med volontärpersonal och noll vinst. Tråkigt att den inte hittat tillräckligt stor publik.

Förra veckan blev vi tipsade om barnpassningsverksamheten Little Elephants. Vi kontaktade dom och fick snabba svar ända tills vi svarade på frågan vilka tider vi är intresserade av. Typ några timmar dagtid på helgen ibland och kanske några timmar på en vardagkväll ibland. Då blev det plötsligt tyst. Tills ikväll då dom meddelade att alla anställda tyvärr är fullbokade. För all framtid, undrar jag då?