Malteaser.se

Från Malta

Gozo Ferry & Riviera Martinique

Söndagmorgon och vi styrde kosan mot Comino. Eller rättare sagt mot Cirkewwa varifrån båtar går till öarna Gozo och Comino. Vi hade läst att det var lågsäsong fram till mitten på mars och att det då gick färre båtar till Comino, att de ibland ställdes in pga vädret och att priset var högre pga lägre efterfrågan. Vi hade tänkt att det vore trevligt att se den blå lagunen på kumminön innan turisthorderna väller in. Men när vi såg den lilla båten som bokstavligen hoppade fram på havet styrde vi om planerna ganska snabbt. Du satt som på hala bänkar längs sidorna utan någon större möjlighet att hålla dig fast. Hur det skulle gå med liten i knät och potentiell sjösjuka ville vi inte ta reda på idag. Tror större båtar börjar gå lite längre fram. Istället hoppade vi på färjan till Gozo. Galen sommarvärme vällde över oss och det kändes som utlandssemester när vi satt i solen ute på däck. Framme i Mgarr strosade vi lite i hamnen och åt en lätt lunch innan vi åkte tillbaka.

Sedan stannade vi på stranden Ghajn Tuffieha Bay, även kallad Riviera Martinique. Betydligt mer folk än sist vi var här. Smockfullt med bilar.  Solen svalnade snabbt så något bad blev det inte. Däremot barfota sandlek och en glass. Denna gång gick vi inte den långa trappan ner till stranden utan hittade en intilliggande strandstig översållad av blommor i gult och rödrosa, som ledde både till denna strand och över till intilliggande Gnejna Bay.

 

På ön Comino (Kemmuna) växer mycket kummin, därav namnet. Eventuellt etymologiskt besläktat med spanskans ord för kummin som är just comino. På ön finns ett hotell som öppnar för säsongen i maj. Antalet bofasta uppgår till fyra personer.