Malteaser.se

Från Malta

Gummi Bears in mourning

Knallvarmt idag. Gav oss ut och letade skor till E. Pyntat i hela Sliema med stora tygsjok över gatorna och öronstörande smällare neråt The Strand. Finns det någon som uppskattar detta eviga smällande som pågår i timmar, dagar, veckor och månader? Jag gillar ändå maltesernas inställning till fest. Det är alltid något som firas. Just nu är det The Feast of Stella Maris (Lady Star of the Sea). Vid Annunciation Square hade dom spärrat och av smällt upp jättestora, färgglada parasoller som gav partytältkänsla. Man blir onekligen lite nyfiken.

I väntan på båten till Valletta tog vi en glass och betraktade männen som höll på att sätta upp fyrverkerier för senare skådespel. Sprängmedel är en stor och ivrigt utövad konst här på Malta. Skulle bara över en snabb sväng och äta lunch vid fiket där båten stannar och gå en liten promenad och titta på de 3D-målade gummibjörnarna vid Vallettas Water Polo Club (som såg ganska nedlagd ut). Roligast är att se björnarna högre uppifrån, de kommer inte riktigt till sin rätt i markplan (som på fotot). De föreställer en sorgescen där en död, grön gummibjörn sörjs av sina kompisar. Verket skapades av Leon Keer till Maltas Street Art Festival 2015.

På hemvägen hittade vi en fin solcellslampa till altanen på butiken Colormii vid Tower Supermarket. Har letar så länge efter fler. Köpte en i våras från Ikea Sicilien men dom har inte funnits sedan. Happy.