Malteaser.se

Från Malta

Kinesiska muren & Buskett Gardens

I lördags blev det hyrbil. Nu har vi vant oss vid tanken på att bilen kanske inte dyker upp när den ska, om ens alls. Så när ingen bil kommit klockan tio avvaktade vi tjugo minuter innan vi ringde.

Ring ring

-Yes.

-Is this Merlin Car Hire?

-Yes.

-My name is X and I booked a car for…

-I know.

-Eh.. Ok. So I booked it for 10 o’clock.

-But you have to understand we are very busy.

-Eh.. Ok. So I booked a car for 10 o’clock. Today.

-Yes. But we are very busy today. We are getting ready to get in the car and leave Hamrun.

-Oh. Ok. Thanks.

Click

En timme senare kom bilen. F frågade om det varit mycket trafik på vägen hit. Nej, det hade varit väldigt lugnt på vägarna idag fick han som svar. Man får bara acceptera att det är Malta-Style & Mela.

Vi körde direkt till Buskett Gardens där vi hade picknick till doften av blommande raps och tonerna av lekande scoutbarn. Morgonens moln hade skingrats och blåsten kände vi inte av inne i parken. Som en vårdag i maj hemma. Alldeles ljuvligt. Vi plockade några kvardröjande apelsiner och lime. Vandrade bland gula blommor och brännande nässlor. Luktade på enstaka citrusblommor som nyfiket tittat fram alltför tidigt. E balanserade på stenmurar med fötterna trampandes i yvig murgröna och lekte ekollonaffär på sitt stamställe.

Sedan körde vi i riktning Kuncizzjoni för att hitta Nadur Tower varifrån vi tänkte vandra till Bingemma Gap där den finaste, mest välbevarade delen av ”kinesiska muren” ligger. Denna mur går över ön under namnet Victoria Lines. En del av sträckan kallas Dwejra Lines och det är på den biten som man finner Bingemma Gap. Bingemma Gap ligger vid Our Lady of Itria Chapel. Hittar man detta kapell så ser man muren. Att ta sig upp på muren är däremot lite hemligare. Men går man 30-40 meter uppför vägen (till höger om du står och skådar muren från kapellet) så kommer en liten stig till vänster. Man ser den knappt men går man två meter in på den så finner man en pytteliten skylt i markhöjd som säger Dwejra Lines. Följer man den når man muren mycket snart. Det blev ingen lång vandring för vår del med liten i släptåg och branta steniga backar men vi tog oss i alla fall över till andra sidan och en liten bit till innan vi vände tillbaka. Uppe på kullen var det riktigt blåsigt nu och det började bli sen eftermiddag så vi rullade sakta hemåt och beställde indisk hämtmat från Shiva´s. Vår favorit Maharaja har inte hemkörning men Shiva’s kan man beställa från via hemkörningsföretaget Time to Eat. Sååå gott.

Tidigare inlägg om Victoria Lines kan du läsa här.