Malteaser.se

Från Malta

Ljuvlig sol i Gzira

Vårkänsla hela helgen med sol och nitton grader. Skuggan, kvällarna och vår solfria altan är ännu iskalla. Nattetid trillar vi ibland ner på tio och inomhus är det ännu element, varma sockar och täcke som gäller. Ändå har känslan av annalkande värme fått oss att sitta ute och äta om kvällarna. Påbyltade och huttrande men med en skön känsla i bröstet. Vårvärmen är lika efterlängtad här som i Sverige. Hoppfullheten dock lite högre då man vet att snart, snart kommer det att vara riktig sommarvärme som består.

Lördag strosade vi ner till Gzira och åt lunch på Ladybird Street Café. Alltid så mycket mildare väder på den sidan udden. Vindstilla och värmande sol även när det är skugga och blåst där vi bor. Sedan till lekplatsen där en liten pojke vid namn B följde efter oss på sin sparkcykel. B och E klickade direkt vilket var extra roligt då E brukar undvika de flesta barn. Dom lekte med E:s såpbubblor och med B:s leksaker och B sprang och hämtade kex som han delade med E. Dom sprang omkring och E skrattade i solen på den lilla konstgräsmattan och det var så härligt att se. B satte ett löv på en pinne och vi fick gissa vad det var. Det var en måne och han var tvungen att gå in i skuggan under trädet så att vi kunde se den lysa. B skyddade E mot andra barn som slöt upp när han märkte att hon ryggade tillbaka eller någon tog något ifrån henne och jag tänkte att hon skulle haft en storebror som honom. Vi hoppas träffa honom där nästa helg igen.

På vägen från lekplatsen till strandpromenaden går man förbi Bus Stop Kiosk, kryssar mellan några landsatta båtar, korsar en bensinmack, sedan vägen ut mot Manoel Island och slutligen en liten parkeringsplats. På parkeringen stod en knallrosa glassbil där E fick en Slush Puppie. Själva köpte vi varsin gudomlig cannolo på Delizie Siciliane. När vi gick hem vid fem var det sexton grader i skuggan i närheten av vår gata. Utanför biblioteket stod Judasträdet nu i lila blom och E som äntligen fått ett rosa Poppy-troll höll min hand och sa: Wonderful day. Och det var det.