Malteaser.se

Från Malta

Påskhelg

Vid traditionella högtider kan det kännas lite tomt att inte ha stora familjen att umgås med. Vi skapade påskkänsla så gott vi kunde med lilla familjen. På Little Sweden köpte vi sillburkar, kaviar och snaps. Jag lyckades med min Jansson trots sardeller och gasugn. Vi åt Figolli, den typiska maltesiska påskkakan som jag bara älskar. Mandelkakan görs i form av fjärilar, fiskar, hjärtan (you name it) och dekoreras med färgglad glasyr.

Långfredag tog vi en solig promenad till Gzira med kritritande på strandpromenaden och besök i Duck Village. Duck Village är en liten kåkstad för ankor, tuppar, duvor. Här finns även katter och några kaniner. Kanske inte mysigaste platsen på Malta men E tycker det är kul att gå dit. Den ligger på väg ut mot Manoel Island, mittemot restaurangen Paparazzi som med sin stora, muromgärdade uteservering är enkel att gå till med barn och vagn. Ytterligare ett snäpp bort, efter bensinmacken, finns en lekplats i en park. Inte mycket till lekplats men bra område för barn att springa av sig på eller kicka boll.

Påskafton var det barnaktiviteter med Alice i Underlandet-tema i Bay Street Shoppingcentrum i St Julian’s. E blev rädd för kostymerna och det började regna. Vi flydde till en närbelägen bar och delade en nachotallrik till lunch medan E lugnade ner sig i takt med regnet. Tog oss sedan till lekplatsen hemmavid och kastade lite sten i havet från stranden nedanför.

På söndagen tittade vi in i kyrkan i Balluta Bay, alldeles nära där vi bor. Det är romersk-katolska kyrkan som dominerar på Malta och kyrkan har en stark plats i samhället. Mest magisk var stunden då jag med E i min famn långsamt passerade vigvattnet vid ingången och E doppade sin lilla hand och rörde vid min panna och mitt ansikte med stadig blick som om hon visste precis vad hon gjorde.

En lugn och bra långhelg.

 

img_2074 dsc_3473 img_2169 img_2171img_2149 img_2165