Malteaser.se

Från Malta

Pembrokes ängar

Ännu en skön söndag i famnen av Pembrokes ängar. På ävenflykt som E säger då hon smält ihop sina två favoritord: äventyr & utflykt. Sol och uppehåll efter tre dagars ihållande hällregn. I den lilla, lilla parken vid busshållplatsen hoppar vi runt bland vita blommor, luktar på blommande raps, leker skugglek med perforerade löv och krossar mandlar från ett överblommat mandelträd. Lunch på Luxol Restaurant bland jordekorrar, sköldpaddor, guldfiskar och robotliknande personal. Restaurangens ledord är: Sport is not an option. It’s a way of life. Älskar synen av söndagsmalteser som strosar därifrån med en halvdrucken vinflaska under armen medan de kallar in barnen från lekplatsen. En liten pojke fastnar för E och säger: Bye bye. See you later. Have a nice time. Have a nice day. Precis intill ligger den övergivna byggnad som utgjorde Raffles Nightclub, även kallat Raffles Discotheque. B.E (before Ellie) hade vi kanske gått in och utforskat men nu nöjer vi oss med att ta ett varv på utsidan.

Vid Australia Hall hittar vi ett fint litet hus fullt med fåglar, om man får tro på kvittrandet som hörs därinifrån. Vi stannar för att ta en familjebild slash tänkbart julkort. E snappar snabbt upp tekniken och springer fram och trycker på självutlösarknappen igen och igen och igen. Det blir en del ofokuserade men roliga bilder. På väg till lekplatsen ser vi överblommad lavendel, blå passionsblomma (hängandes över muren till ett hus) och träd med mogna apelsiner och clementiner (i de små utrymmena mellan husväggar och murar i villakvarteren).

Vidare ner mot havet och stenig terräng bland röd jord, lökväxter och vildvuxen kapris som jag bara älskar. Hundar på promenad som nyfiket kommer fram till oss. Spår av byggnation som sedan länge är borta. Äppelpaus på en trappa mitt i ingenstans, med havet som kuliss. Tre dagars regn märks inte mycket. Det måste sjunkit undan snabbt. Undantaget några vattenpölar nära havet där vi ser en man släppa duvor ur burar. Brevduvor? Ornitolog? Människor som grillar intill sina öppna bakluckor. En man som fiskar. Alla frågetecken försvinner dagar som dessa då livet känns självklart. Om så än bara för en stund.

 

australia-hall

park-finkajsa-kavatfagelhushund

tittut mandel

vag lokar