Malteaser.se

Från Malta

Popeye Village

Helgens utflyktsmål var Popeye Village i Mellieha. Det är en ganska liten men söt filmby som levt kvar sedan musikalfilmen om Karl-Alfred (som blir stark när han äter spenat) spelades in här 1979 med Robin Williams i huvudrollen. Platsen är även känd som Sweethaven Village.

Här kan man strosa runt och titta in i de olika husen, äta glass och hamburgare, få en ballong, köpa souvenirer, dansa med Olivia, kasta toarullar i en toastol, spela minigolf, bada i en liten pool med rutschbanor för småttingar och om vädret tillåter ta en liten båttur. För vår del var det ett alldeles perfekt äventyr med en tjej som samma dag fyllde två år. Det känns som en liten sagovärld och ligger väldigt vackert beläget i Anchor Bay. Alldeles intill ligger ett inomhuslekland som jag tror ingår i inträdet.

Vill man bada erbjuder både Mellieha Bay och närbelägna Paradise Bay vackert hav längs sandstränder (den i Mellieha Bay är Maltas längsta, även känd som Ghadira Bay). Värda sina besök under lågsäsong men överfyllda med solstolar och parasoller under högsäsong. Uppe vid kyrkan The Parish Church finns en lekplats med café och vacker utsikt över staden. I Mellieha finns även det rosa/röda tornet St Agatha’s Fort (The Red Tower).

 

dsc_4041