Malteaser.se

Från Malta

Sagostund

En av dom där morgnarna som börjar med att jag tappar smoothieglaset och kaffekoppen på köksbänken. Glaset går i kras och jag får smoothie över kläderna. Nu har jag ju inte största vårvintergarderoben här på Malta så det är bara till att kränga på sig en blöt kjol från torkstrecket då vi har en tid att passa. Sminket blir katastrof så det åker av. När jag ska snöra på mig skorna går snöret av…

Kvart över tio är det sagostund på engelska, för 0-3 år, på biblioteket. Så har vi i alla fall förstått det. Men dörren är låst och ingen syns till. Huset är stort så vi letar efter fler ingångar. Hittar en som leder till skolan. Går runt hörnet och upptäcker en kvinna och en man som hastar iväg med ett barn på armen som om dom är sena. Vi hakar på och hittar rätt. Ingång Sliema Local Council. Därinne är Ellies nya kompis A och flera andra barn. Alla ett huvud kortare än E. Sagotanten kallar sig Miss Dodo och är gäll och glad. Det märks att barnen gillar Miss Dodo. Hon berättar en saga om en haj medan hon bär en fena på huvudet. Sedan blir det sånger och olika små lekar där barnen får interagera och träna på färger och siffror och blåsa bubblor. Innan man går hem får man en ballong. E är blyg men nyfikenhet tar över efter en stund. Hon gillar det. Sedan går vi till lekplatsen med A. Det känns som första sommardagen. Inga jackor. Inget huttrande. Men mest av allt värmer det att se E leka med A.

Vi har saknat Öppen Förskola på Malta. Eller andra former av aktiviteter som utgör ett sätt att träffa andra barn där föräldrar får vara med. Det finns en ballettskola i vår närhet med klasser för småttingar men där måste man vara blöjfri för att gå. De flesta andra aktiviteter börjar vid fyra års ålder. Men nu har vi alltså hittat Sagostunden Read with Me. Och det finns fler aktiviteter om man kan ta sig till annan ort. Några exempel nedan:

  • ARTFUL TODDLER MALTA (Arts and Crafts Group in Naxxar)
  • THE CHILDREN´S BOOKSHOP (Playing & Reading in Attard)
  • BABY SENSORY & TODDLER SENSE (Birkirkara)
  • TWINKLE TOTS CRAFT CAFE (St Paul´s Bay)