Malteaser.se

Från Malta

Skomakare, skräddare & kvällspromenader

Det är så himla bra att man på Malta kan beställa det mesta online och få det hemkört (eller till och med handla i butik och få det hemkört) utan extra kostnad. Elementet vi beställde sent i onsdags kväll fick vi nu fredag morgon. Ofta går det ännu snabbare när man beställer något. En av fördelarna med att bo på en liten ö. Gillar även femtiotalsservicen när det kommer till skomakare och skräddare. Lämnade idag in mina stövlar för lagning. Ska få dom senare idag till en kostnad av 2-3 euro. Fredrik hade tappat en knapp i ärmen på en snygg skjorta och sömmerskan sa att det vore snyggare att sätta i couflings. Hon skulle ändå till Sicilien imorgon och visste några snygga hon kunde plocka upp. Så servicen på stormarknader och klädkedjor må vara kass många gånger men kommer man ner på familjeföretagsnivå är den desto roligare.

Skräddare och skomakare kan man i Sliema hitta på gatan Triq Tal-Katidral som går mellan Scotts Supermarket (Triq Amery) och Plaza Shoppingcenter (Triq Bisazza).

Lägger in några bilder från onsdagens och torsdagens kvällspromenader. Den ena runt Tigne Point där det finns en fotbollsplan ovanpå The Point Shopping Center och just nu tysta karuseller som står kvar efter julmarknaden. Den andra bort mot St Julians där man ibland kan skåda vattenpolomatcher vid Neptunes (vid Naar).Har tittat på bilder från förra januari och då gick vi ofta utan jacka mitt på dagen. Måste varit mycket varmare då än nu. Brrrr….