Malteaser.se

Från Malta

Skuggan av duvor

När vi väntar på hämtkaffet hoppar Ellie upp på en stol och nynnar Broder Jakob. Två franska tanter ler och börjar sjunga Frère Jacques och gissar att hon är tre och berättar att de jobbar som lärare med barn från 4-15. I don’t know what we would do without the children, säger den ena. They are our happiness, svarar jag. Hon tillägger: Well they are a lot of hard work too. But also happiness, yes.

Soligt men blåsigt. På stenstranden lä. Letar snäckor med Ellie i knät. Tar av skor och solar fötter. Fikar och ser skuggan av duvor som är på väg att landa. Ljudet av vågskvalp. En smal kvinna i vintrig luvmössa och mönstrade byxor varnar för brännmaneter och det inte utan anledning. Det finns många här och en del riktigt farliga. Mycket skräp och vassa glasbitar bland alla strandfynd och jag tänker att det är bra med Clean Up Malta projektet som finns.

På väg hem från grönsaksaffären en vitklädd nunna med tjocka vita strumpbyxor och sin vita varma kofta i handen. På altanen en timme sol längst in i hörnan där vi plaskar med vatten.