Malteaser.se

Från Malta

Smält element, knäckebröd & drömmar

Det har varit några sega dagar då vi varit lite sjuka och vädret varit kallt och ruskigt. Synd om E som inte fått vara ute så mycket men vi har lekt inne och dansat massor till Trolls. Vårt stora element (det enda som hjälper) gick sönder lagom till vi skulle ha lite folk över i lördags (kontakten smälte i uttaget). Vi eldade brasa vilket är supermysigt men en liten säck ved räckte bara några timmar och kostade 7,50 euro så det blir ganska dyrt i längden. Veckans projekt är att få tag på ett nytt element. Förväntar oss ingen hjälp av vår landlord men det verkar som man kan beställa online och få det hemlevererat.

Övriga planer för veckan är att ta oss till den nya mataffären Greens i Swieqi (på gränsen till Pembroke). Alla som varit där säger att den är marvellous. Vill också besöka två nya fik i Gzira. Det ena (Books and Cups) är ett bokcafé och det andra (The Ladybird Street Café) ser ut att ha god mat. Vill även testa vegetariska The Grassy Hopper i Gzira som alla talar så gott om.

I övrigt drömmer vi om nya resor. Till Barcelona, Sicilien, Zanzibar… Det cirkulerar så mycket billiga flygbiljetter just nu. Men kassan och semesterdagarna är begränsade. Och vi vill gärna hem till Sverige några veckor också. Vi får se.
Någon dag ska jag ta mig ut och fotografera alla fina övergivna butiker som en gång varit någon annans dröm som de övergivit av olika skäl (som vart och ett säkert skulle räcka till en novell). Kan inte låta bli att fascineras av alla dessa lokaler som bara står där, många gånger med full inredning och varor på hyllorna. Som om de övergivits i en hast. Varför står de kvar? Varför hyrs de inte ut till någon annan? Meanwhile knaprar jag huttrande vidare på det oemotståndliga knäckebröd jag hittat på Holland & Barrett (finns även på Meats & Eats) och njuter av att vi kan plocka citroner på vår uteplats.

Ha en fin dag.